top of page
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon

AJUDA'T

Trastorns i salut mental.

Curra-t'ho i cura't.

El nostre projecte contribueix a la línia de les persones (sobretot en la seva salut mental i els seus problemes psicològics). I dins dels objectius de desenvolupament sostenibles, el nostre projecte forma part de la salut i el benestar.

El nostre projecte és sobre els trastorns psicològics, i el nostre ODS és de salut i benestar. Hem creat una APP, amb l’objectiu que la gent que pateix algun dels quatre trastorns amb els quals els nostres psicòlegs s’especialitzen (TCA, ansietat o depressió, problemes d’ira, i assetjament), puguin millorar i superar el problema que volen solucionar. També volem fer que els nostres pacients se sentin en un espai segur amb nosaltres, lliures d’afrontar els problemes, i disposats a créixer i contínuament. 

Dins “Ajuda’t” oferim: un apartat d’informació en el qual tant la gent que pateixi con no aquell trastorn, pugui informar-se i saber-ne més. Les notes: on cada dia pots escriure com t’has sentit, com ha afectat el problema que tens al teu dia, etc. I finalment hi ha l’apartat més important: l’ajuda professional, amb dos tipus de serveis: el de xat, que és el gratuït, i per la gent que no pot permetre’s pagar un psicòleg, i el de videotrucades, que aquest costa diners.

download link from the app store
download link from google play
AJUDA'T_edited_edited.jpg
zyro-image.png

APROXIMACIÓ A LA SOLUCIÓ

 

- Quina solució proposem? 

Proposem una aplicació per iOS i Android, anomenada Ajuda’t. Pots parlar amb un expert de manera gratuïta, i això està pensat per gent que té algun trastorn psicològic però per economia no pot permetre’s un psicòleg. 

 

- Com resolem el problema?

El problema és resolt amb les funcions de dins l’APP. Ja que oferim diferents ajudes als usuaris.

 

- Com oferim la vostra solució als destinataris?

Els usuaris poden rebre aquests serveis i informacions instal·lant-se-la, per més ajuda poden accedir a especialistes a través de l’APP pero en aquest cas paguen.

 

- Com funciona?

Primer, triem el trastorn sobre el que volem obtenir ajuda. Després, trobarem una part d’informació que ens portarà a altres apartats: l’obtenció d’informació extra i l’apartat de notes per apuntar com et sents.

 

- Com aconseguim ser una proposta sostenible?

La nostra proposta, com que és un servei, no malmet gens el medi ambient, i et fa estalviar la mobilitat amb vehicle.

COL·LABORACIÓ

 

- Amb quins altres agents comptem per fer-la possible?

Volem comptar amb instituts d’ESO i Batxillerat. Fent propaganda de la nostra aplicació dins d’aquestes acadèmies és com aconseguirem tenir més clients i més gent que s’instal·li Ajuda’t.

 

- Quins aliats tenim?

Contem amb diferents psicòlegs treballant dins l’aplicació, pagats a través de diferents alternatives:  publicitat i compres dins l’aplicació, oferint un servei més ampli en alguns àmbits, i finalment farem ús de la monetització.

 

- Què fan?

Els psicòlegs són els encarregats de parlar amb els usuaris, oferint solucions per millorar dia rere dia. 

 

- Què aporten?

Els psicòlegs ens aporten els serveis que oferim dins l’aplicació ajudant a afrontar les situacions i a aconseguint els nostres objectius. No només estem buscant modificar els aspectes negatius del pacient sinó també volem reforçar i fer més forts els aspectes positius.

NABCH

Necessitat, aproximació a la solució, beneficis, col·laboració i ganxo.

NECESSITAT

 

- Quin problema cobreix la nostra proposta?

La nostra proposta ve del problema que hem observat que (sobretot adolescents) han desencadenat problemes psicològics. I el seu dia a dia està ple de problemes i pensaments que venen d’aquests trastorns.

Per veure com afectava aquest problema, hem buscat informació a internet i hem fet una enquesta a 216 persones, més de la meitat patien algun trastorn psicològic.

 

- A quins usuaris va destinada?

La nostra APP la dirigim a adolescents (de 12 a 18 anys) amb trastorns psicològics i ganes de curar-se. Com també a qualsevol persona amb curiositat, que vulgui aprendre coses sobre algún trastorn que té un amic seu… 

 

- Quina importància té la necessitat per al destinatari de la nostra solució?

Té força importància ja que els trastorns psicològics afecten al pensament, a l'estat d'ànim, al comportament,  etc.

I és per això que hem creat l’Ajuda’t, per ajudar als ciutadans i fer que no pateixin tant gràcies al servei que oferim.

BENEFICIS

 

- Quins beneficis aporta la nostra proposta?

Volem que el pacient encari el seu problema amb paciència, que aprengui a exposar-se i a generar contextos i situacions, que siguin capaços de participar en el seu procés de recuperació, aconseguir el seu benestar, etc. També volem aconseguir que el pacient adopti uns altres hàbits i costums a l'hora d'interactuar amb el seu entorn, així com satisfer la relació amb la vida de manera que a partir d'aquesta satisfacció el pacient pugui avançar i millorar tot el possible.

 

- Quina millora ofereix la nostra solució respecte a la manera com s’ha cobert la necessitat fins ara?

Fins ara la necessitat de millorar l’entorn mental era coberta per un psicòleg, però tenia un problema: l’economia. No tothom pot permetre’s pagar un psicòleg, per això la nostra idea és que la societat pugui estar millor sense la necessitat d’haver de pagar diners. Oferir aquest servei gratuïtament és el nostre avantatge competitiu.

GANXO

 

- Missatge clau

El nostre missatge clau és que volem que la gent vegi que de tot se'n pot sortir. 

 

- Eslògan

El nostre eslògan és curra-t’ho i cura’t.

Features

METACOGNICIÓ

PROCÉS DEL TREBALL
Primer hem observat quin problema hi havia dins la societat que ens ens preocupés buscant dades reals per internet i realitzant una enquesta enviant-la a tots els nostres coneguts de 12 a 18 anys i a l'institut, més tard hem volgut observar si realment era o no un problema real, i a quanta gent li afectava. Un cop fet això, hem començat a buscar una solució, i hem arribat a la conclusió de fer una aplicació amb el servei d’informació, de notes, i de parlar amb un professional. Després hem començat a ampliar la idea de l’App, a posar-li un nom (Ajuda’t), a descriure-la… Finalment, hem fet una pàgina web on hi exposem tota aquesta informació i hem realitzat un anunci publicitant la nostra aplicació i els serveis oferts amb ella.

Gràcies a ser amigues i portar-nos bé entre nosaltres no hem tingut cap problema, i per sort, tampoc hi ha hagut imprevistos ni a l’hora de crear la pàgina web ni al moment de gravar el vídeo publicitari.

AVANTATGES

Hem après informació sobre quatre trastorns mentals (TCA, ansietat i depressió, problemes d’ira i assetjament). També hem sabut com parlar i tractar més correctament amb gent que pateix algun trastorn psicològic. Finalment, gràcies a aquest projecte hem après a organitzar-nos millor, a crear un bon horari i a ser capaces d’adherir-nos a ell.

Els tres aprenentatges ens serviran pel dia a dia en un futur, els dos primer per entendre millor com se sent i perquè una persona reacciona d’una manera i no d'una altra, saber perquè pensa així i pode-la ajudar. I l’últim aprenentatge ens ajudarà a quan estudiem o quan treballem, no atabalar-nos tan fàcilment i poder fer el que hem de fer amb temps, sense estrès…

TREBALL EN EQUIP
Des d’un bon inici ens hem repartit la feina i hem creat un horari per saber què havíem de fer cada dia, d’aquesta manera vam arribar a l’últim dia amb tot fet i sense presses gràcies a haver-ho organitzat tot.

Quan havíem de prendre alguna decisió important sobre el vídeo, la pàgina web, l’aplicació en general, etc, ens ajuntàvem totes, deixàvem de fer per uns minuts el que ens tocava fer, resolíem la qüestió, i continuàvem cadascuna amb el que ens tocava fer.

Ens hem distribuit la feina entre totes, primer vam començar fent la fitxa NABCH, cadascuna la part que havíem parlat que ens tocava fer, i després la fitxa de metacognició, utilitzant el mateix mètode que amb la primera fitxa, a continuació vam fer el vídeo publicitari totes juntes i conjunt a això, la página web, posan-t’hi tota la informació necessària que la gent necessita saber sobre la nostra aplicació. 

Tenim actitud worldshaker, ja que ens preocupem els problemes que pateix la població i busquem la manera de solucionar-los, o si més no, alleugerir-los, i és en part per això que volem participar a aquest concurs, perquè nosaltres som unes persones que ens preocupem pel benestar de la gent que ens envolta i en el cas que no estiguin bé, ajudar-los a estar-hi.

Nosaltres hauríem de ser un dels equips seleccionats, perquè ens hi hem esforçat molt i hem intentat resoldre un problema real que malauradament afecta a molta gent avui dia, inclosa gent que nosaltres estimem i que per mala sort pateixen algun trastorn mental que nosaltres volem ajudar a resoldre. A més a més, tot el que hem fet, ho hem escrit molt cuidadosament, vigilant cada línia i cada paraula, tant com per les faltes com per explicar-nos el millor possible, també hem gastat moltes estones lliures tant a casa o a l’institut per fer aquest treball, i hi hem posat tota la nostra voluntat per fer que sortís el millor possible.

Screenshots

VÍDEO PUBLICITARI

Review
bottom of page